Συχνές ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την υγραεριοκίνηση
1Τι γίνεται σχετικά με την τιμή του υγραερίου; Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να κοστίζει όσο και η βενζίνη;
Αυτή η πιθανότητα τουλάχιστον άμεσα δεν υπάρχει καθώς: Το Υγραέριο, ανήκει στην οικογένεια των εναλλακτικών καυσίμων τα οποία έχουν ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση, και προωθούνται έντονα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό:
Α. να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ηπείρου
Β. την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι οι κυρίαρχες χώρες στην Ευρωπαϊκή ένωση έχουν κατοχυρώσει την σταθερά χαμηλή φορολογία του LPG μέχρι και το 2022!
2Είναι ασφαλής η χρήση υγραερίου; Υπάρχουν πιθανότητες έκρηξης;
Συνήθως όταν κάποιος ακούει τις λέξεις ''μπουκάλα'' και ''γκάζι'' αυτομάτως πηγαίνει ο νους του στην έκρηξη, αλλά στην δική μας περίπτωση αυτό δεν υφίσταται καθώς:
Α.Οι προδιαγραφές κατασκευής των δεξαμενών LPG είναι πολύ αυστηρές. Θωρακίζονται από ειδικό χάλυβα πάχους τουλάχιστον 3,5mm και έτσι είναι πολύ πιο ανθεκτικές από ότι αυτές της βενζίνης, προστατεύοντας μας αποτελεσματικά σε περίπτωση σύγκρουσης
Β. Η δεξαμενή δεν περιέχει οξυγόνο εμποδίζοντας την ανάφλεξη & έκρηξη πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι τα υγρά κάυσιμα (βενζίνη). Το υγραέριο σαν αέριο καύσιμο που είναι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με την βενζίνη, αφού έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης (470 βαθμούς κελσίου), σε σχέση με την βενζίνη (255 βαθμούς κελσίου).
Γ. Αν υπάρξει κάποια διαρροή, το υγραέριο διαχέεται στο περιβάλλον χωρίς να συγκεντρώνεται στο περιβάλλοντα χώρο όπως η βενζίνη. Το όλο σύστημα, θωρακίζεται με ειδικές βαλβίδες διακοπής, μέγιστης στάθμης,υπερμετρης ροής και αντεπιστροφής οι οποίες ενεργόποιούνται άμεσα όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα!
3Η βενζίνη καταργείται;
Όχι. Το αυτοκίνητο ξεκινάει με βενζίνη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα γυρνάει αυτόματα σε γκάζι. Το σύστημα κιτ με το υγραέριο είναι πρόσθετο και δημιουργεί ένα δεύτερο καύσιμο. Δεν αλλάζουμε τίποτα από τον τρόπο λειτουργιάς με βενζίνη.
4Πως αλλάζω από βενζίνη σε υγραέριο και το αντίθετο;
Πολύ εύκολα, με ένα μπουτόν που μπαίνει στο ταμπλό του αυτοκινητου. Ακόμα και εν κινήσει μπορείτε να αλλάξετε από το ένα καύσιμο στο άλλο.
5Υπάρχει δείκτης ένδειξης ποσότητας καύσιμου;
Δίπλα στο μπουτόν που μπαίνει στο ταμπλό υπάρχουν τέσσερα led που ανάβουν ανάλογα πόσο γεμάτη είναι η μπουκάλα. Όταν αδειάσει αρκετά ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι.
6Τι δεξαμενή υγραερίου μπορώ να επιλέξω;
Έχουμε δύο επιλογές: Κυλινδρική και σε σχήμα ρεζέρβας.
7Καίει και βενζίνη;
Ξεκινά με βενζίνη και μετά λίγα από λίγα δευτερόλεπτα γυρνάει αυτόματα σε γκάζι. Κατά την λειτουργία σε γκάζι μπορούμε αν θέλουμε να το προγραμματίσουμε να καίει και λίγο βενζίνη σε κάποιες πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτοκινήτων.
8Ο κινητήρας χαλάει; Οι βαλβίδες;
Ο κινητήρας δεν χαλάει. Οι βαλβίδες σε πολύ λίγα αυτοκίνητα που είναι ευαίσθητες το αντιμετωπίζουμε με κάποιους τρόπους που εξηγούνται στον πελάτη.
9Χάνει σε ιπποδύναμη, ισχύ; Τραβάει το ίδιο;
Όχι μόνο δεν χάνει αλλά ορισμένες φορές σε δυναμομετρήσεις έχει φανεί ότι τα πάει καλύτερα!!
10Τι συντήρηση χρειάζεται να κάνουμε;
Στα πρώτα 2.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση χρειάζεται ένας τυπικός έλεγχος, και έπειτα κάθε 20.000χλμ.
11Σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου που μετέτρεψα σε υγραεριοκίνητο, μπορώ να εγκαταστήσω το κιτ μετατροπής σε κάποιο άλλο;
Ναι μπορεί να μεταφερθεί το κιτ στο καινούριο αυτοκίνητο, εφόσον έχει τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων και περίπου την ίδια ιπποδύναμη. Ενδεχομένως μπορεί να μη ταιριάζει το ρεζερβουάρ υγραερίου σε περίπτωση που έχει διαφορά το αμάξωμα.