Η Automotivo σου δίνει 5 λόγους για να επιλέξεις υγραεριοκίνηση

Ο Θανάσης Πάτρας κάνει το service του μόνο στην Automotivo!
5 Νοεμβρίου 2021

Η Automotivo σου δίνει 5 λόγους για να επιλέξεις υγραεριοκίνηση

1. Εξοικονόμηση, σεβασμός στο περιβάλλον,ασφάλεια

Με την υγραεριοκίνηση  εξοικονομείς έως και 40% από τα έξοδα των καυσίμων σου, εφαρμόζοντας μια απλή , ασφαλής όσο και γρήγορη εγκατάσταση στον κινητήρα του αυτοκινήτου σου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον καιρό της κρίσης αρκετοί οδηγοί αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις, οικονομικότερες από τη βενζίνη και οδηγήθηκαν μοιραία στην υιοθέτηση της υβριδικής λογικής με την εγκατάσταση του υγραέριου που είναι γνωστό και ως LPG.

Τι είναι όμως το LPG;

Η λέξη LPG είναι ακρωνύμιο τα οποίο σημαίνει Liquefied Petroleum Gas. Η ελληνική ονομασία του είναι υγραέριο κίνησης. Πρόκειται για παράγωγο πετρελαίου, με κύριο συστατικό το προπάνιο και έχει 105 οκτάνια, σε αντίθεση με την απλή βενζίνη 95 οκτανίων. 

Η τιμή του πλησιάζει τα 90 λεπτά του ευρώ, με αυξομειώσεις από εποχή σε εποχή. Το LPG είναι διαφορετικό καύσιμο από το CNG (Compressed Natural Gas), δηλαδή το φυσικό αέριο. Πρόκειται για 2 εντελώς διαφορετικά καύσιμα με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας αλλά και εγκατάστασης

2. Πλέον επιλέγεις το καύσιμό σου!

Με το σύστημα LPG έχεις ουσιαστικά δύο διαφορετικά καύσιμα στο ίδιο όχημα, υγραέριο LPG και βενζίνη. Χρησιμοποιώντας απλά έναν διακόπτη εναλλάσσεις τη βενζίνη με το υγραέριο και με αυτό τον τρόπο είσαι σίγουρος και δεν ξεμένεις ποτέ από καύσιμα και έχεις τον απόλυτο έλεγχο στο μέγεθος της κατανάλωσης.

Υπάρχουν οδηγοί που επιλέγουν να κινούνται με υγραέριο ενώ μέσα στην πόλη και στα ταξίδια, χρησιμοποιούν βενζίνη ή και το ανάποδο. Άλλοι οδηγοί καταργούν τελείως την βενζίνη επιλέγοντας εξ ολοκλήρου την πολύ πιο οικονομική υγραεριοκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση το LPG θεωρείται αρκετά δημοφιλές πλέον και βρίσκεται ακόμα και σε πολλά επαρχιακά πρατήρια καυσίμων.

3. Καλό για την τσέπη, καλό και για το περιβάλλον

Η υγραεριοκίνηση είναι η λύση ώστε να προστατεύσεις το περιβάλλον με οικονομικό τρόπο.  Το υγραέριο δημιουργεί λιγότερους ρύπους σε σχέση με τη συμβατική βενζίνη αλλά είναι και ένας πολύ πιο καθαρός τρόπος μετακίνησης του αυτοκινήτου, η αξιοπιστία του οποίου αποτελεί εγγύηση για την μακρόχρονη καλή λειτουργία του οχήματος.

Εάν λοιπόν είσαι ένας οδηγός που χρησιμοποιείς αρκετά το όχημά σου, κάνεις αρκετά ταξίδια ή έχεις ένα όχημα μεγάλου κυβισμού το οποίο «καίει» πολύ, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το υγραέριο είναι που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλα οφέλη.

4. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Automotivo ,τοποθετούν  κιτ  υγραερίου συγκεκριμένο για κάθε τύπο αυτοκινήτου και δεξαμενή στην οποία αποθηκεύετε το υγραέριο (απαιτείτε οπτικός έλεγχος του οχήματος και μέτρηση καμπίνας για οριστικοποίηση τύπου δεξαμενής). Υπάρχουν διάφορα είδη δεξαμενών, στρογγυλές η κυλινδρικές με χωρητικότητα από 35 λίτρα εως 120. Για λόγους ασφαλείας γεμίζουν περίπου στο 80%, ενώ η πίεση τους είναι μεταξύ 5-10 bar.

5. Ετοιμοπαράδοτα Renault & Dacia με τεχνολογία LPG 

Στην Αutomotivo , εκτός από τις μετατροπές των βενζινοκίνητων, μπορείς να επιλέξεις ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο με εργοστασιακή κατασκευή LPG, όπως οι ειδικές εκδόσεις των Renault CLIO, Renault Captur, Dacia Duster, Dacia Sandero. Θα τα βρεις μόνο στην Automotivo με ειδικά προνόμια. Τα οχήματα αυτά αποτελούν ιδανική οικονομική λύση  με εργοστασιακή εγκατάσταση καθώς δεν θα χρειαστεί να μπεις καν στην διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και έτσι γλυτώνεις και χρόνο αλλά και χρήμα.

Έλα σήμερα στην Automotivo για να ενημερωθείς για τις λύσεις που μπορούμε να σου προσφέρουμε γύρω από την τεχνολογία LPG.  Η τεχνογνωσία Automotivo μας επιτρέπει να εγγυηθούμε ασφαλής εγκατάσταση με σωστή λειτουργία του κινητήρα και απόσβεση της τοποθέτησης της συσκευής σε λιγότερο από ένα έτος.

Automotivo gas, σεβασμός στο περιβάλλον, οικολογικό καύσιμο

Automotivo 30 Χρόνια Σχέση Εμπιστοσύνης!